Rijstpudding

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 150 g rijst
  • 100 g boter
  • 150 g suiker
  • 2 l melk
  • Schil van een halve citroen
  • 1 kaneelstokje Vanille

 

Bereiding

Plaats de rijst in een brede platte aardewerk schaal met bijna twee keer zoveel water.

Sudderen en als het bijna droog is, voeg je de melk toe, die je eerder hebt verwarmd in een apart aardewerken schaaltje met de suiker, kaneel en citroenschil.

Voeg na een uur de boter toe en blijf continu roeren.

Laat het nog een uur sudderen, zodat het dikker wordt en romig en dik van consistentie wordt.Verwijder de citroenschil en de kaneel.

 

Presentatie

Giet de afgeroomde rijst in een serveerschaal of deel tussen zes individuele aardewerkschalen of kommen. Bestrooi met suiker gemengd met een beetje vanille poeder. Plaats op een zeer hete bakplaat zodat er bovenop een laag karamel ontstaat. Het kan ook zonder karamel worden geserveerd, gegarneerd met kaneelpoeder.

 


Bron: www.spain.info

Advertenties

0 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: