Natuurpark Sierra Cebollera

Het natuurpark Sierra Cebollera (Sierra de Cebollera), ligt 50 km ten zuiden van Logroño, in het gebied Cameros.Dit prachtige park, het eerste beschermde gebied in La Rioja, strekt zich uit over meer dan 23.000 hectare. Het omvat een breed scala aan dieren- en plantensoorten, waaronder uitgestrekte bosgebieden in een uitstekende staat van instandhouding. De talrijke voorbeelden van gletsjerreliëfs zijn een van de meest representatieve op het schiereiland.
Het natuurpark is daarmee zeer aantrekkelijk voor wandelaars

Herfst in natuurreservaat Sierra de Cebollera

De uitgestrekte wilde gebieden van het natuurpark omvatten exemplaren van de Pinus sylvestis, Quercus petraea, Pinus uncinata, beuken, eiken evenals berken, steeneiken, pijnbomen en hulstbomen. Exemplaren van de Ulmus glabra, limoenen, esdoorns, iepen, taxussen en essen zijn verspreid over het park.

Sierra Cebollera heeft een rijke fauna waaronder roofvogels, zoals haviken, sperwers, valken, exemplaren van de Buteo-buteo, arenden (Circaëtus gallicus, Hieraëtus pennatus) en uilen (Strix aluco). De hoge delen van het park zijn het leefgebied van patrijzen (Perdix perdix). De zoogdieren worden vertegenwoordigd door vossen, everzwijnen, herten, eekhoorns en wilde katachtigen. De rivieren zijn de thuisbasis van otters en de Galemys pyrenaicus.

Waterval van Puente Ra, Natuurpark Sierra Cebollera

In Villoslada, een nabijgelegen gemeente, ligt het Centro de Interpretación del Parque Natural. Dit bezoekerscentrum biedt audiovisuele materialen en educatieve activiteiten over de natuurlijke hulpbronnen van het gebied. In San Andrés is er een tentoonstelling van de traditionele gereedschappen en instrumenten die werden gebruikt door de bewoners van het Cameros-gebied, waar zich de Sierra Cebollera bevindt.

Het bezoekerscentrum bevindt zich in Villoslada de Cameros, op het kruispunt van de weg naar Montenegro en die naar de Hermitage van Lomos de Orio gaat. Het heeft een tentoonstelling getiteld “Sierra de Cebollera: Atlantische toevlucht in een mediterrane wereld”, die de meest unieke milieuwaarden van dit park laat zien. Met bijzondere aandacht voor de natuurlijke omgeving (reliëf, flora, fauna, etc.), evenals de enorme biodiversiteit die aanwezig is in de verschillende ecosystemen die deel uitmaken van het natuurpark.

Iregua-rivier in het natuurpark Sierra Cebollera,

Tijdens de tour maak je een reis van de hoge toppen van de bergen naar de bodem van de vallei. Hier ontdek je de overblijfselen van gletsjers en de diversiteit in flora en fauna in de Sierra de Cebollera.

Het centrum heeft ook een audiovisuele ruimte waarin veel te zien is over de rivier de Iregua.

Advertenties
%d bloggers liken dit: