Alcazaba in Malaga Andalusië

Alcazaba in Malaga Andalusië

juni 25, 2018 0 Door easySpanje
Alcazaba in Malaga is een fort, waarvan de naam in het Arabisch citadel betekent, is een van de historische monumenten van de stad en wordt veel bezocht vanwege zijn geschiedenis en schoonheid.

Het gebouw dat dateert uit de islamitische periode ligt aan de voet van de heuvel Gibralfaro, bekroond door de Arabische verdedigingswerken waaraan de Alcazaba is verbonden door een ommuurde passage bekend als de Coracha. Met het Romeinse theater en het douanekantoor Aduana biedt deze speciale hoek de mogelijkheid om de Romeinse, Arabische en renaissancecultuur te observeren, allemaal binnen een paar meter van elkaar.

Volgens Arabische historici, werd het gebouwd tussen 1057 en 1063 in opdracht van Badis, koning van de Berber Taifa van Granada. Vervoerd materiaal werd gebruikt in de constructie en kolommen, kapitelen en andere materialen werden uit het nabijgelegen Romeinse theater gehaald.   De Almoravids in 1092 en de Almohaden in 1146 bereikten Málaga.

In 1279 werd de stad veroverd door Muhammed II Ben al-Ahmar en werd een deel van het Nasrid-koninkrijk. De renovatie van het gebouw op de rotsachtige basis gaf het een opvallend Nasrid uiterlijk. Het combineert zijn verdedigingsdoel met de schoonheidseigenschap van een Arabisch paleis en is georganiseerd rond rechthoekige patio’s en ruimtes rond tuinen en zwembaden.

alcazaba malaga

 

Volgens de traditionele architecturale principes van Granada proberen de kamers het spel van licht en schaduw te combineren dat de Arabische meestersbuilders zo goed hebben bereikt.   De militaire componenten van het gebouw maken het vandaag een van de belangrijkste islamitische werken in Spanje. Ondanks zijn machiolaties, torentjes, pijlvormige spleten en kantelen, was de locatie misschien de meest effectieve verdediging ervan, met uitzicht op de stad en de baai. 

Toendertijd was Alcazaba omringd door een wijk die niet langer bestaat met latrines in elk huis en een eigen rioolstelsel, een bewijs van het hoge niveau van beschaving dat toen werd bereikt.   Het werd verschillende keren gerestaureerd en het meest recent in de 20e eeuw, en vandaag kunnen het gebouw en de belangrijke archeologische erfenis worden bezocht.
Resten van de Romeinse muren met rode stucwerk verschenen en kleine reservoirs uitgehouwen in de leisteen en gebruikt voor het maken van garum (de vispasta gemaakt door de Romeinen) werden gevonden tijdens de eerste archeologische opgraving. Er is ook een kerker waar christelijke slavenmeisjes opgesloten zaten na overdag te hebben gewerkt.

Alcazaba in de literatuur

 

10total visits,3visits today